ProMax infill 100% veilig

Alkmaar kiest voor 100% veilige ProMax infill

Voor de renovatie van drie kunstgras voetbalvelden heeft de Alkmaar Sport NV de markt uitgedaagd om de bestaande SBR kunstgrasvelden te renoveren met een alternatief voor SBR infill. Voorwaarde voor de uitvraag is dat er geen SBR wordt toegepast en dat het infill materiaal voldoet aan de hoogste normen voor wat betreft veiligheid van infill producten.
Na beoordeling van de inschrijvingen is het werk op basis van EMVI gegund aan FieldTurf Benelux. Het plan in combinatie met de aanbieding van het innovatieve ProMax infill waren daarbij onderscheidend.
ProMax infill is de nieuwste innovatie van FieldTurf voor veilige kunstgras voetbalvelden. Het is een eigen ontwikkeling van een PE infill product dat voldoet aan de strengste Reach normen voor consumentenproducten en wordt geproduceerd in Duitsland volgens de zeer strenge RAL normen.

Fieldturf Benelux zal bij de renovaties een Vertex Core kunstgras toplaag aanleggen. De Vertex Core is een zogenaamde combivezel. Hierdoor wordt migratie van infill beter voorkomen en wordt de vezel ook beter ondersteund. Na meer dan 10 gecertificeerde ProMax velden in Duitsland, zullen de velden in Alkmaar de eerste goedgekeurde ProMax velden in Nederland worden.

Gezien de forse groei van het aandeel niet-SBR velden in 2017, lijkt FieldTurf klaar voor de toekomst met deze prachtige ontwikkeling!