Achilles’12 Beschikt over 1ste KNVB goedgekeurde kurk infill kunstgrasveld op AKAM

Donderdag 30 maart was een mooie dag voor Achilles’12 en Gemeente Hengelo: het door AnteaGroup en FieldTurf Benelux gerenoveerde AKAM veld werd door KIWA-ISA Sport goedgekeurd.

Het bijzondere aan het project betreft vooral het feit dat het het eerste gerenoveerde AKAM veld betreft, waarbij een kunstgrassysteem met kurk-infill is aangelegd. AKAM renovaties zijn maatwerk. Voorafgaand aan de aanleg van het kunstgrasveld dient bepaald te worden welke toplaag-infill-combinatie aangebracht zou worden. Gezien de discussie rondom SBR infill zijn proeven gedaan met zowel kurk als ProMax, de nieuw PE infill van FieldTurf Benelux. Beide systemen kwamen goed door de nulmeting heen en voldeden ruimschoots aan de FIFA star eisen. De bekendheid met kurk gaf uiteindelijk de doorslag.

Nadat Anteagroup het veld volledig keuringsklaar opleverde, is de FieldTurf 360-XL met zand en kurk vakkundig geïnstalleerd door JenE Sports. Als gevolg van sneeuw en aanvangsproblemen met de waterhuishouding moest de keuring enkele malen worden uitgesteld. Niet voor niets: Ook 5 maanden na aanleg voldoet het veld nog prima aan de FIFA 2 star eisen, zoals gewenst door de Gemeente Hengelo.

Kortom: een prima opmaat voor meer vakkundige AKAM renovaties met alternatieve infill systemen!