Nieuws categorie:   Algemeen | Atletiek | Hockey | landscaping | Padel | Rugby | Tennis | Voetbal

Achilles’12 Beschikt over 1ste KNVB goedgekeurde kurk infill kunstgrasveld op AKAM
6 april, 2017

Donderdag 30 maart was een mooie dag voor Achilles’12 en Gemeente Hengelo: het door AnteaGroup en FieldTurf Benelux gerenoveerde AKAM veld werd door KIWA-ISA Sport goedgekeurd.

Het bijzondere aan het project betreft vooral het feit dat het het eerste gerenoveerde AKAM veld betreft, waarbij een kunstgrassysteem met kurk-infill is aangelegd. AKAM renovaties zijn maatwerk. Voorafgaand aan de aanleg van het kunstgrasveld dient bepaald te worden welke toplaag-infill-combinatie aangebracht zou worden. Gezien de discussie rondom SBR infill zijn proeven gedaan met zowel kurk als ProMax, de nieuw PE infill van FieldTurf Benelux. Beide systemen kwamen goed door de nulmeting heen en voldeden ruimschoots aan de FIFA star eisen. De bekendheid met kurk gaf uiteindelijk de doorslag.

Nadat Anteagroup het veld volledig keuringsklaar opleverde, is de FieldTurf 360-XL met zand en kurk vakkundig geïnstalleerd door JenE Sports. Als gevolg van sneeuw en aanvangsproblemen met de waterhuishouding moest de keuring enkele malen worden uitgesteld. Niet voor niets: Ook 5 maanden na aanleg voldoet het veld nog prima aan de FIFA 2 star eisen, zoals gewenst door de Gemeente Hengelo.

Kortom: een prima opmaat voor meer vakkundige AKAM renovaties met alternatieve infill systemen!


3 nieuwe GrassMaster hybridevelden voor AFC Ajax
4 april, 2017

In opdracht van AFC Ajax is FieldTurf op 27 maart jl. gestart met de aanleg van het eerste van 3 nieuw te realiseren GrassMaster hybridevelden op trainingscomplex De Toekomst.
De velden moeten met ingang van de nieuwe competitie 2017-2018 gereed zijn.
Vorig jaar koos AFC Ajax ook al voor de aanleg van een GrassMaster hybride veld. Als deze velden gereed zijn, beschikt AFC Ajax dus in totaal over vier GrassMaster hybridevelden.


Event FieldTurf in Groningen druk bezocht
31 maart, 2017

bezoekers FieltTurf Event in Groningen Event FieldTurf in Groningen

Op 23 maart jl. organiseerde FieldTurf een speciaal event over hybride grasvelden en de nieuwe ontwikkelingen in kunstgras met extra aandacht voor het nieuwste type infill van FieldTurf: Promax PE-infill. Maar liefst 45 opdrachtgevers uit de regio Noord-Oost kwamen naar het Noordlease Stadion van FC Groningen. Tijdens de lunchpauze mocht iedereen ook nog even ruiken en proeven aan het GrassMaster veld van FC Groningen. Bij Velocitas 1897 werd de dag afgesloten met een veldbezoek aan het eerste met Promax ingestrooide kunstgrasveld van Nederland.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. Vooral de positieve feedback op ons nieuwe infill materiaal stemt ons zeer positief. Mensen vonden het mooi en ook prettig aanvoelen. Van de spelers en trainers van Velocitas 1897 hebben we ook enkel nog maar positieve feedback gehad.
In Duitsland is men al wat verder. “Hier hebben we net opdracht gekregen voor al weer het tweede Promax infill kunstgrasveld bij FC Augsburg maar dat is een beetje ver rijden voor de meesten” aldus een enthousiaste Arjan Knottnerus, directeur FieldTurf Benelux BV.


Uitnodiging lunchpresentatie Dag van de Sportaccommodatie
17 februari, 2017

Op 9 maart a.s.is het weer tijd voor de grootste Nederlandse beurs op het gebied van sportvelden: De Dag van de Sportaccommodaties. FieldTurf Benelux is op 9 maart ook aanwezig op de Dag van de Sportaccommodaties. U vindt FieldTurf Benelux op stand nummer 2.028. In onze stand ontmoeten we u graag om de laatste ontwikkelingen binnen de branche met elkaar te bespreken. Daarnaast organiseert FieldTurf tijdens de middag een compacte lunchpresentatie van ca.1 uur, inclusief een compleet verzorgde lunch. Arjan Knottnerus (FieldTurf Benelux) en Colin Young (Labosport UK) nemen u mee in de wereld van productontwikkeling en kwaliteitsbepaling van kunstgrasvezels. Wij nodigen u graag uit voor deze lunchpresentatie!

Programma Lunchpresentatie

11:45 – 12:00 Inloop

12:00 – 12:25 Arjan Knottnerus (FieldTurf Benelux); MET: PLAY to WIN
Ontwikkelingen vezeltechnologie
Ontwikkeling van de CORE vezel (Bi-polymeer)
Ontwikkeling van ProMax infill

12:25 – 12:50 Colin Young (Labosport UK): Fibre Performance Index
FPI (Fibre Performance Indicator)
Performance of FieldTurf yarns
Q & A

12:50 – 13:30 Lunchbuffet en gezamenlijke lunch

Datum: 9 maart 2017, Dag van de Sportaccomodaties
Locatie: Expo Houten, Elzenzaal 1ste Etage
Adres: Meidoornkade 24, 3992 AE Houten

Wilt u op 9 maart de wereld achter FieldTurf vezel- en infill ontwikkeling ontdekken? Meld u dan aan voor deze speciale lunchpresentie: stuur een e-mail naar info@fieldturfbenelux.com met als onderwerp: “Aanmelding Lunchpresentatie”. U ontvangt een bevestiging van uw deelname per email. Tijdens de Dag van de Sportaccommodaties haalt u dan in de ochtend voorafgaand aan de presentatie uw deelnamebewijs op bij de stand van FieldTurf Benelux op stand nummer 2.028.

Wees er snel bij met uw aanmelding want het aantal deelnemers is beperkt! Heeft u inhoudelijke vragen of wellicht een speciale dieetwens voor de lunch: laat het ons weten. Voor vragen kunt u contact op nemen met ons kantoor via 088 – 28 48 630 of mail ons: info@fieldturfbenelux.com.


Primeur: Velocitas 1897 en de gemeente Groningen kiezen voor Promax infill van FieldTurf
9 februari, 2017

Op 7 februari 2017 is de laatste hand gelegd aan het nieuwe kunstgras voetbalveld van Velocitas 1897 in Groningen. In opdracht van de gemeente Groningen heeft FieldTurf het eerste kunstgrasveld met Promax PE-infill aangelegd. Een nieuw type infill materiaal gemaakt van dezelfde grondstof als dat van de kunstgrasvezels. Het infill voldoet volledig aan de REACH normering en is 100% recyclebaar. De eerste referentie in Nederland is een feit!


Kunstgrasveld met nieuw type infill ‘Promax’
9 januari, 2017

In opdracht van onze Belgische partner Sportinfrabouw hebben wij het kunstgras voetbalveld met PE-infill ‘Promax’ – als eerste in de Benelux – geleverd. Het betreft een unieke constructie voorzien van een foamlayer met daarop ons nieuwste type kunstgras FieldTurf ‘Core’ ingestrooid met een in eigen huis ontwikkeld nieuw type infill. Het veld voldoet aan zowel FIFA QUALITY als PRO. Promax is een 100% recyclebaar infill-materiaal en is vrij van zware metalen en PAK’s en voldoet volledig aan de REACH normering voor speelgoed. Het materiaal is gelijk aan dat van de kunstgrasvezels. Groot voordeel is dat het materiaal niet kan agglomereren en dat het om te smelten is bij einde levensduur van het veld.


Het Nieuwe Thialf
9 januari, 2017

Eind november is het vernieuwde Thialf, na een grondige verbouwing, weer in gebruik genomen. Diverse innovaties op het gebied van klimaatcontrole, lichttechniek en logistiek moeten Thialf, naast de snelste laaglandbaan, ook weer tot het schaatshart van de wereld maken. Tijdens de eerste World Cup begin december waren zowel schaatsers als publiek superenthousiast over de vernieuwde schaatstempel. De schaatsers roemden hierbij met name het topsportklimaat dat Thialf nu uitstraalt. Moederbedrijf Tarkett is als official partner aan Thialf verbonden. Als onderdeel van het partnership heeft Tarkett alle vloeren in het vernieuwde Thialf voor zijn rekening genomen. FieldTurf Benelux heeft, als specialist binnen Tarkett, zeker ook een mooi steentje kunnen bijdragen aan het topsportklimaat binnen Thialf. Op de tweede verdieping is in opdracht van Thialf, Topsport NOORD en Sportstad Heerenveen een hoogwaardige sandwich atletiekvloer aangelegd. Uitgangspunt voor het ontwerp van de vloer was dat (naast de schaatsers) de topsporttalenten hun kracht-, fitness- en bewegingsoefeningen kunnen uitvoeren op deze vloer. Dat hierbij speciale eisen worden gesteld aan de stroefheid, de duurzaamheid en de demping van de vloer, begreep FieldTurf als geen ander. Basis is geweest een sandwich atletiekvloer aan te leggen. In verband met de extreme belastingen tijdens de diverse krachtoefeningen, is er voor gekozen de volkunststof toplaag te voorzien van een speciale “Hobart” coating. Deze coating zorgt (naast een Friese uitstraling door de helblauwe kleur) voor voldoende grip en slijtvastheid, zodat de schaatsers hun extreme krachtsoefeningen optimaal kunnen doen. Iedereen is superenthousiast!


Renovatie bij Achilles’12
9 januari, 2017

Achilles’12 beschikt al ruim 10 jaar over een zogenaamd AKAM kunstgrasveld. Een uniek concept indertijd aangelegd door Arcadis, waarbij de onderbouw wordt voorzien van een Spacer. Deze Spacer zorgt in de constructie voor een vlak elastische demping van het kunstgrasveld. Gezien de slijtage van het kunstgras moest het veld afgelopen najaar worden vervangen. Een uniek project omdat met de AKAM onderbouw een custom-made kunstgrassysteem aangelegd moest worden. FieldTurf Benelux pakte de handschoen voor de renovatie op.

Rob Heusinkveld (Projectleider FieldTurf Benelux): ‘Op basis van AKAM renovaties in Schiedam heeft FieldTurf Benelux ervaring opgedaan met het ontwikkelen van een kunstgrassysteem voor AKAM. In opdracht van Antea Realisatie BV is een FieldTurf 360 XL 50-15 geïnstalleerd en na diverse metingen en proeven is de juiste afstemming van zand en performance infill bepaald. In de week van de inmiddels bij iedereen bekende Zembla-uitzending, moest door de Gemeente Hengelo, Ingenieursbureau Sweco en FieldTurf worden geschakeld: SBR was niet langer toepasbaar als performance infill. Aanvullende testen met zowel Purefill (kurk infill) als het nieuw ontwikkelde ProMax infill (PE infill, 100% PAK’s vrij), wezen uit dat beide infill producten toegepast konden worden om aan de performance-eisen te voldoen.’

Op basis van de bekendheid van de markt met kurk koos de Gemeente Hengelo voor Purefill. J & E Sports heeft vervolgens de gekeurde zandlaag en het kurk aangebracht. Het veld is eind november naar volle tevredenheid van Achilles’12 in gebruik genomen: wel zo prettig met de winter in aantocht!


PE Infill kan niet agglomereren
20 september, 2016

Eerste velden met nieuwe PE infill van FieldTurf zijn gerealiseerd. Het betreft een infill dat FieldTurf zelf heeft ontwikkeld en ook zelf produceert. Het infill heeft als grote voordeel dat dit niet kan ‘agglomereren’ (samenklonteren). Dit in tegenstelling tot de EPDM en TPE infills. Ook is het 100% recyclebaar samen met het kunstgras omdat het dezelfde basisgrondstof betreft. Met name de combinatie met onze nieuwe Core vezeltechniek is uniek.


Ook Feyenoord kiest voor Core toplaag
20 september, 2016

Binnenkort vervangt FieldTurf het kunstgras van SC Feyenoord op sportcomplex Varkenoord in Rotterdam . Ook hier is gekozen voor de FieldTurf Core toplaag. Het nieuwe kunstgrasveld zal nog voor de herfstvakantie in gebruik worden genomen.


Verschillende hockeyvelden gerealiseerd
20 september, 2016

Ook de aanleg van hockeyvelden ging onverminderd door afgelopen zomer. Zo hebben wij in samenwerking met Agterberg b.v. twee watervelden bij SV Phoenix (zie foto) en een bij HC Rijnvliet gerealiseerd. We hebben ook niet stil gezeten in Maastricht en Sint Oedenrode (in samenwerking met Topgrass) en in samenwerking met AH Vrij bij HV Bleiswijk.
Omdat HMHC Harlingen zo te spreken was over hun veld dat FieldTurf in 2014 tot stand heeft gebracht, hebben wij in het hoge noorden afgelopen zomer een tweede Hockey Gold SF veld (zandingestrooid kunstgrasveld) gerealiseerd.


Nieuwe kunstgrasvezel verbetert resilience
20 september, 2016

Bij Voetbal Vereniging Oost Rotterdam (VVOR) is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van kunstgras geïnstalleerd: FieldTurf Core. Deze kunstgrasmat kent een betere resilience en een verbeterde ‘feel’ ten opzichte van de gewone 360XL. Qua duurzaamheid, uiterlijk en andere specificaties is de nieuwe monofilamentvezel gelijk aan de 360XL. De innovatie zit in de nieuwe (soort van) ‘nylon’ kern van de vezel, waardoor de resilience verbetert. Daaromheen zit de bekende, groene, slijtvaste PE ‘huid’. Deze ‘bicomponent’ is een nieuwe generatie FieldTurf monofilament.


Watervelden voor Phoenix in Zeist
7 juni, 2016

In juli en augustus van dit jaar realiseert Agterberg b.v. uit Groenekan twee FieldTurf watervelden met e-layer ter vervanging van de huidige twee zandvelden.

De samenwerking werd gevierd door vlnr Arjan Knottnerus (directeur Fieldturf Benelux), Bernard Mulder (voorzitter SV Phoenix) en Frank Agterberg (directeur Agterberg). Niet op de foto maar wel medeverantwoordelijk: Gerard Zandbergen (voorzitter waterveldcommissie SV Phoenix).


Samenwerking met Ajax getekend
23 mei, 2016

AFC Ajax en FieldTurf/Desso zijn een 3-jarige exclusieve samenwerking overeengekomen. Wij gaan een drietal GrassMaster velden realiseren en een kunstgrasveld op trainingscomplex De Toekomst.

De aanleg van het eerste GrassMaster veld is inmiddels gestart en zal voor aanvang van de competitie 2016-2017 worden opgeleverd.


Renovatie velden drietal profclubs
23 mei, 2016

Ook dit jaar verzorgt FieldTurf weer voor een aantal BVO’s de renovatie van de velden. Inmiddels zijn de trainingsvelden van Feyenoord, FC Groningen en AZ gerenoveerd en ingezaaid. ‘Ook hebben we dit jaar het stadionveld van AZ weer gerenoveerd’, aldus een trotse Cees van der Poel van FieldTurf Benelux, die verantwoordelijk was voor de uitvoering.


3 hectare hybride graszoden
23 mei, 2016

In samenwerking met Hendriks Graszoden en Mixto heeft FieldTurf 30.000 vierkante meter Mixto Hybride Lay & Play Graszoden aangelegd bij Hendriks Graszoden. Nog deze zomer zijn deze als direct bespeelbare graszoden beschikbaar. We hebben al 3 velden in optie die deze zomer geïnstalleerd zullen worden in Nederland en België. Inmiddels beschikken o.a. Real Madrid, AC Milan, KAA Gent en Club Brugge over dit type hybridevelden.


FieldTurf feliciteert De Kuip
19 mei, 2016

Voor het derde jaar op rij hebben de aanvoerders van de Eredivisie-clubs de grasmat van De Kuip aangewezen als beste grasmat van Nederland. Voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS), Danny Hesp, reikte deze prijs op 17 mei uit aan groundsman van De Kuip, Erwin Beltman.

FieldTurf Benelux feliciteert De Kuip met dit mooie resultaat. Het veld werd dit jaar beoordeeld met 4,88 van de 5 punten. Hoger nog dan vorig jaar (4,18 punten). We zijn er trots op dat we als FieldTurf Benelux ons steentje hebben bijgedragen in de vorm van een Programma van Eisen voor de herbezoding van het veld. Dit PvE was in 2014 al opgesteld en nog steeds van toepassing. Op 9 juli wordt de huidige grasmat weggehaald en twee dagen later vervangen door een nieuwe. Hiervoor is FieldTurf Benelux hoofdaannemer.


Veel belangstelling voor GREENlive tour
5 mei, 2016

Het loopt storm bij de GREENlive tour in de tweede helft van mei! In interessante en praktische seminars brengen wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstgrassportveldbeheer. FieldTurf Benelux is medeorganisator en spreker op alle vijf locaties van deze tour. Verzeker u daarom van uw gratis deelname en schrijf u in op:

  • 18 mei bij RVVH in Ridderkerk,
  • 19 mei bij FC Groningen,
  • 24 mei bij SV Epe,
  • 25 mei bij de Toekomst (Ajax) of
  • 31 mei bij R.K.S.V. in Nuenen.

Uiteraard zijn deze vijf voetbalverenigingen voorzien van een FieldTurf kunstgrasveld. Meer info over deze informatieve tour met live demonstraties: http://www.greenlivetour.nl/


FC Groningen kiest voor GrassMaster
5 mei, 2016

FieldTurf Benelux heeft de opdracht gekregen voor de aanleg van een Desso GrassMaster hybride veld in stadion Euroborg van FC Groningen. In de tweede helft van mei beginnen we aan dit werk, dat ongeveer 12 weken in beslag zal nemen. Ook de uitloopstroken worden voorzien van kunstgras van FieldTurf. Zo kan Groningen in het volgende seizoen haar wedstrijden afwerken op een nieuwe grasmat. Wij realiseren dit nieuwe veld in samenwerking met Bouma Sport en Groen BV.


Preferred Supplier FIH
1 februari, 2016

Dat FieldTurf aan de top staat op het gebied van kunstgrasvelden is bekend. Ook in de hockeywereld. Misschien is het echter minder bekend dat FieldTurf ‘Preferred Supplier’ is van de internationale hockeybond FIH (Fédération Internationale de Hockey). Jaarlijks wordt dit certificaat uitgereikt aan de crème de la crème van producenten van hockeyvelden. We zijn er trots op dat FieldTurf ook dit jaar weer hiertoe mag worden gerekend.


Nieuwe generatie kunstgrasvezel
3 december, 2015

FieldTurf heeft een nieuwe generatie kunstgrasvezel geïntroduceerd die door haar duurzaamheid zeer geschikt is voor intensief gebruik. Zo is een trainingsveld bij FSV Mainz 05 in Duitsland hiermee uitgerust en heeft FieldTurf Benelux meegewerkt aan een veldje bij GC&FC Olympia in Gouda (http://www.gcfc-olympia.nl/Home/ctl/ArticleView/mid/3036/articleId/1255/Leen-den-Braber-sportplaza-officieel-geopend).

Het gaat hier om een nieuwe technologie waarbij de vezel in de kern verstevigd is met nylon. ‘We kunnen deze vezel bij Olympia goed in de praktijk testen op duurzaamheid en risilience (veerkracht)’, licht Arjan Knottnerus, directeur FieldTurf Benelux, toe. ‘De omstandigheden op dit veldje zijn extreem vanwege het intensieve gebruik door de jeugd die vaak ook nog sportschoenen met platte zolen gebruiken. Behalve deze testfunctie vinden we het natuurlijk leuk dat Olympia plezier heeft van dit veldje.’


CoolPlay in Hoogeveen
30 september, 2015

Zeer tevreden is v.v. de Weide in Hoogeveen met hun nieuwe CoolPlay kunstgrasveld van FieldTurf. In de aanbesteding kwam deze kunstgras toplaag als beste en meest voordelige uit de bus

. Inmiddels is het CoolPlay veld ook goedgekeurd en kunnen de wedstrijden van start!


Renovatie stadionveld De Kuip
7 juli, 2015

In opdracht van Stadion Feijenoord is FieldTurf op maandag 6 juli gestart met de renovatie van het stadionveld. De grasmat wordt vervangen na een periode van evenementen. De nieuwe grasmat wordt op 7 juli gelegd. Het eerste serieuze treffen op de nieuwe grasmat vindt plaats op 23 juli wanneer SC Feyenoord het in De Kuip opneemt tegen Southampton FC.


Nieuw trainingscomplex Willem II Tilburg
25 juni, 2015

FieldTurf realiseert in bouwteam met de gemeente Tilburg een nieuw trainingscomplex voor de selectie van Willem II direct naast het stadion in Tilburg. In een razend tempo worden twee natuurgrasvelden, een multifunctionele kunstgras accommodatie en parkeerplaatsen gerealiseerd. De natuurgrasvelden voorzien we van direct bespeelbare graszoden die speciaal geselecteerd zijn bij Hendriks Graszoden. Het eerste veld wordt op 1 juli 2015 al voorzien van graszoden.


Kwaliteit is criterium bij keuze hockeyveld
20 juni, 2015

Een toenemend aantal hockeyverenigingen kiest voor kwaliteit bij de aanleg van een nieuw waterveld. Waar het ook wordt aangelegd, Fieldturf rolt steeds vaker als beste keuze uit de bus. Zo tekende op vrijdag 19 juni de Apeldoornse HC Ares een contract voor FieldTurf Hockey Gold WB, een topwaterveld, geïnstalleerd op 25 mm in situ e-layer voor optimale vlakheid en demping.

FieldTurf Hockey Gold de standaard?
Dat HC Ares niet de enige is mag duidelijk zijn. Bij de Utrechtse MHC Voordaan zijn op 8 juni de werkzaamheden begonnen voor een zelfde type waterveld. Hockeyvereniging Berkel en Rodenrijs (HBR) en HC Uden kozen al eerder dit jaar voor een FieldTurf Hockey Gold WB. Al deze hockeyclubs baseerden hun keuze op de goede referenties en uitstekende ervaringen van de spelers bij proefspelen op bestaande Hockey Gold velden, waarbij met name het balgedrag op de velden werd geroemd. De Fieldturf Elyptic monofilament vezel is 20 tot 30% dikker dan de vezel die de concurrentie gebruikt, waardoor deze op termijn ook slijtvaster is. Kortom: met FieldTurf Hockey Gold kiest de vereniging ook op termijn voor een snel waterveld.

Zandingestrooid
Daarnaast hebben wij dit jaar ook succes met het meest slijtvaste zandingestrooide kunstgras type in de markt: de Fieldturf/Desso Hockey Crown. Bij Hockeyvereniging Union (Nijmegen) gaan we deze zomer het bestaande D-veld renoveren. In de zoektocht naar een nieuwe toplaag kwam Union op basis van haar goede ervaringen met de Hockey Crown opnieuw uit bij dit type veld. Het monofilament product zorgt voor een lange levensduur, hoge slijtvastheid en eenvoudig te onderhouden toplaag. De Hockey Crown is hierin onderscheidend ten opzichte van de standaard gefibrilleerde vezels van andere aanbieders in de markt. Union heeft dit onderscheidend vermogen al ervaren op eerdere velden en borduurt hierop voort!

 

Foto: Voorzitter van Stichting Accommodatie Nagelpoel (SAN), Louis Zwart (rechts), schudt Arjan Knottnerus (FieldTurf) de hand na de ondertekening van het contract voor een FieldTurf Hockey Gold waterveld. HC Ares huurt de velden van SAN.


WK voetbal voor vrouwen veelal op FieldTurf Optimum
10 juni, 2015

Het WK voetbal voor vrouwen in Canada wordt, zoals bekend gespeeld op kunstgras. In drie van de zes stadions waarop dit WK wordt afgewerkt ligt een kunstgrasmat van FieldTurf, met recht de marktleider op dit gebied. De stadions waar FieldTurf de kunstgrasmat heeft verzorgd zijn de Investor Group Field in Winnipeg (33 duizend toeschouwers), het Moncton Stadium in Moncton (10 duizend toeschouwers) en de TD Place Stadium in Ottawa (ruim 26 duizend toeschouwers), waar op 26 juni Nederland de kwartfinale speelt als het mee zit. Alle drie de stadions zijn uitgerust met FieldTurf Optimum kunstgras. Deze monofilament vezel is zacht en zeer veerkrachtig en een van de topproducten van FieldTurf.

Stadions: Investor Group Field, Winnipeg (foto boven) Moncton Stadium, Moncton (foto midden) TD Place Stadium, Ottawa (foto onder)


Nieuwe grasmat Amsterdam ArenA in 1 dag speelklaar
8 juni, 2015

De grasmat in de Amsterdam ArenA is na de concerten van De Toppers nog vóór de oefeninterland Nederland – Verenigde Staten (van 5 juni) vervangen. De grasmat moest binnen 1 dag speelklaar zijn voor de training van de Verenigde Staten en een dag later voor de wedstrijd. Een moeilijke klus waar grote druk op stond. De uitslag van de wedstrijd viel weliswaar tegen, maar voor de aanleg van de grasmat is een topprestatie geleverd.

FieldTurf heeft in opdracht van de Amsterdam ArenA het hele proces verzorgd, van de selectie van de graszoden tot en met het speelklaar opleveren van het veld. ‘Ik denk dat niemand heeft kunnen zien dat de grasmat er maar net in lag. Het was een plaatje en er was vrijwel geen speelschade’, aldus Arjan Knottnerus van FieldTurf. ‘We mogen trots zijn op dit stukje werk!’