Renovatie bij Achilles’12

Achilles’12 beschikt al ruim 10 jaar over een zogenaamd AKAM kunstgrasveld. Een uniek concept indertijd aangelegd door Arcadis, waarbij de onderbouw wordt voorzien van een Spacer. Deze Spacer zorgt in de constructie voor een vlak elastische demping van het kunstgrasveld. Gezien de slijtage van het kunstgras moest het veld afgelopen najaar worden vervangen. Een uniek project omdat met de AKAM onderbouw een custom-made kunstgrassysteem aangelegd moest worden. FieldTurf Benelux pakte de handschoen voor de renovatie op.

Rob Heusinkveld (Projectleider FieldTurf Benelux): ‘Op basis van AKAM renovaties in Schiedam heeft FieldTurf Benelux ervaring opgedaan met het ontwikkelen van een kunstgrassysteem voor AKAM. In opdracht van Antea Realisatie BV is een FieldTurf 360 XL 50-15 geïnstalleerd en na diverse metingen en proeven is de juiste afstemming van zand en performance infill bepaald. In de week van de inmiddels bij iedereen bekende Zembla-uitzending, moest door de Gemeente Hengelo, Ingenieursbureau Sweco en FieldTurf worden geschakeld: SBR was niet langer toepasbaar als performance infill. Aanvullende testen met zowel Purefill (kurk infill) als het nieuw ontwikkelde ProMax infill (PE infill, 100% PAK’s vrij), wezen uit dat beide infill producten toegepast konden worden om aan de performance-eisen te voldoen.’

Op basis van de bekendheid van de markt met kurk koos de Gemeente Hengelo voor Purefill. J & E Sports heeft vervolgens de gekeurde zandlaag en het kurk aangebracht. Het veld is eind november naar volle tevredenheid van Achilles’12 in gebruik genomen: wel zo prettig met de winter in aantocht!